با حالت خجالتزدهای (که انگار من تو باغ نیستم و شاید همه میدونن و فقط من یادم رفته) بهش ایمیل زدم و پرسیدم کدوم دو هفته رو میگی؟
جواب داد «از عمد ننوشتم کدوم دو هفته، چون خودمم نمیدونم!!!»
یعنی الان روز و ساعتی که من باید پای دستگاه باشم خیلی دقیق معلومه، حتی دما و رطوبت اتاق و سرعت دستگاه و نوع داده هم معلومه، ولی تاریخش معلوم نیست 😆 #کار #آلمان #نظم
همکارم یک برنامهٔ دوهفتهای دقیق نوشته و بهمون ایمیل زده. توی برنامه معلومه که هر کدوم از روزهای این دوهفته، به تفکیک صبح و عصر، هر کسی چه آزمایشی رو باید پای دستگاه (محصولمون) انجام بده، با دقیقترین جزئیات (دما و درصد رطوبت هوا و سرعت دستگاه و نوع ورودی و...). فقط مشکل اینه که ننوشته کدوم دو هفته؟ این هفته؟ هفتهٔ بعد؟ یک ماه دیگه؟ یک سال دیگه؟
فقط مشکل بالقوهاش اینه که وابسته به زبانی هست که باهاش صحبت میشه. یعنی مثلاً باید موتور یادگیری ماشینش جداگانه به فارسی هم «یاد بگیره» تا بتونه چتهای صوتی فارسی رو هم خوب فشرده کنه. در وبلاگ گوگل نوشتن که حواسشون به این موضوع هست و سعی میکنن از همهٔ زبوهها به تعداد کافی به سیستمشون «یاد بدهند».
بدترین اتفاقی (که نباید بیفته!) اینه که وقتی به انگلیسی حرف میزنیم صدا خوب بیاد و وقتی که فارسی حرف میزنیم صدا قطع بشه!
کدک صوتی تازهٔ #گوگل رو دیدید؟ شگفتانگیزه! صدای انسان رو برای انتقال الکترونیکی فشرده میکنه، یعنی کاری میکنه که در آینده چتهای صوتی با اینترنتهای خیلی خیلی کمسرعت هم خوب شنیده بشن.
نکتهاش؟ یادگیری ماشین رو به کار میبره، و نسبت کیفیت به حجمش دهها (صدها؟) بار از بهترین کدکهای صوتی موجود برای این کار (Opus و Speex) بهتره.
خودتون نمونههایی رو که اینجا گذاشته ببینید (بشنوید) و مقایسه کنید:
https://ai.googleblog.com/2021/02/lyra-new-very-low-bitrate-codec-for.html
بزرگترین تهدید امنیتی در عصر پساحقیقت؛ چرا رساندن اطلاعات دقیق به مردم روز به روز سختتر میشود؟
http://www.bbc.com/persian/magazine-56112997
همیشه تصورم این بود که فقط رانندههای آئودی (که سمت ما خیلی زیاد هم هستند) عشق سرعتند. شده که تو یه اتوبان خلوت داشتم ۱۷۰ تا میرفتم (تو آلمان اتوبانها محدودیت سرعت ندارن) و متوجه شدم که یه آئودی (و فقط آئودی) بهم از پشت نزدیک شده و با بیصبری داره چراغ میزنه که انگار جاده رو بند آوردم!
ولی اخیراً این آئودیها یه رقیب پیدا کردن: وانت/کامیونهای شرکتهای پستی، همونایی که خریدهای اینترنتی مردم رو به دستشون میرسونن. تازگی چنان زوزهکشان از کنارم رد میشن که نفسم بند میاد!
سیستم عددی هوشمندانهای که قرنها در اروپا استفاده شد و سپس به کلی فراموش شد
http://www.bbc.com/persian/magazine-56025508
نگاهی به سرگذشتِ زبان و خط فارسی در روزگار ما
http://www.bbc.com/persian/arts-54002284
بالاخره دیشب بعد از چند هفته خرده کاری آخر هفتهها، آخرین دریلکاریهاش رو هم کردم و همهٔ ۳۴ تا پیچی رو که باید به دیوار میزدم، وصل کردم. الان شروع کردم به گذاشتن قفسهها و سبدها، بلکه انباری کوچیکمون کمی مرتب بشه. با تشکر از سوئد برای طراحی قضیه و خم کردن ورقهای حلبی 😁
آنچه تاکنون درباره واکسن جانسون و جانسون میدانیم
https://pourianazemi.com/?p=6466
البته یک دلیل خیلی خوشبینانهٔ دیگر هم هست که اصلاً آن را ننوشتم، چون واضح است که برایشان مهم نیست:
دلیل صفرم: نگران این هستند که یک شرکت خارجی (زبانم لال امریکایی یا اسرائیلی) به پیامهای خصوصی شهروندانشان دسترسی دارد.
که اگر این طور بود، از مدتها پیش واتساپ هم (درست به همان روشی که تلگرام فیلتر شد، و نه از راهی که وزیر جوان میتواند/بتواند جلویش را بگیرد) فیلتر بود.
پیشترها فکر میکردم که دلیلش شمارهٔ یک است، بعد کمکم از فیلترکردنهایشان به این نتیجه رسیدم که دلیل یک برایشان مهم نیست و دلیل واقعی شمارهٔ دو است. الان کمکم دارم به دلیل شمارهٔ سه شک میکنم.
خاک بر سر هر سه دلیلشان.
آدم، فیزیکپیشهٔ سابق، دوستدار آزادی نرمافزار، برنامهنویس، همیشه امیدوار