این که #سیگنال رو هم به محض محبوبشدنش در #ایران فیلتر کردند، من رو دوباره برده تو فکر. واقعاً نمیفهمم که هدف این فیلترکردنها چیه. سه تا گزینه دارم:
یک. آقایان نگران این هستند که اِشراف امنیتی بر پیامهای بین مردم (و به ویژه فعالان اجتماعی/سیاسی) رو از دست بدهند
دو. نگران هر گونه پیامرسانی و گروهسازی و شبکهسازی بین کاربران هستند، چه محتوای پیامها را بدانند و چه ندانند. فقط برای این که هیچ حرکت جمعیای بین مردم شکل نگیرد
سه. صرفاً آزار دارند و میخواهند زندگی روزمره را برای مردم سخت کنند
البته یک دلیل خیلی خوشبینانهٔ دیگر هم هست که اصلاً آن را ننوشتم، چون واضح است که برایشان مهم نیست:
دلیل صفرم: نگران این هستند که یک شرکت خارجی (زبانم لال امریکایی یا اسرائیلی) به پیامهای خصوصی شهروندانشان دسترسی دارد.
که اگر این طور بود، از مدتها پیش واتساپ هم (درست به همان روشی که تلگرام فیلتر شد، و نه از راهی که وزیر جوان میتواند/بتواند جلویش را بگیرد) فیلتر بود.
@masoud
این، بهانه برخیشونه برای فریب افکار عمومی.
@ahangarha
ولی این عجیب نیست؟ حتی اگر دلیلهای یک تا سه را داشته باشند (که شرم بر آنها اگر دارند)، آیا با شناختی که از آنها داریم، نباید دلیل صفر هم برایشان مهم باشد؟
این که دلیل صفر برایشان مهم نیست ولی دلیلهای یک تا سه مهم است، این یعنی چی؟
@masoud
اینها به نظرم نمیفهمند چه کار دارن میکنند. یه زمان گفتند «ملی» درست میکنیم دیدند جواب نمیده. مجبورن با گزینههای موجود یه گلی به سرشون بگیرن.
شما برو ببین این شورای عالی فضای مجازی رو ببین چی درباره تاریخ جنبش نرمافزار آزاد منتشر کرده. تا تهش دستت میاد که سطح فهم و شعورشون کجاست. از روی استیصال دارن تصمیم میگیرند.
@ahangarha
چی کجا منتشر کرده؟ من ندیدم.
@masoud
روی وبگاهشون هست.
http://csri.majazi.ir/elib/86902-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D9%85%D8%AA%D9%86%E2%80%8C%D8%A8%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81.html?t=%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84
چند نمونه از شاهکارهاش رو در تصاویر ببین.
@masoud
آنقدر سخیف است این کتاب یا کتابچه که هر چه میخواهم دربارهاش بنویسم نمیشود. اما باید بنویسم. نه درباره کتاب بلکه در باره بیشعوری نهادی در سطح شورای عالی فضای مجازی که چنین مزخرفی را از یک فرد بیگانه با موضوع را منتشر میکند. اصلا هم بعید نیست که پولی هم به او داده باشند.
و بدتر، سکوت جامعه نرمافزار آزاد در قبلا چنین چیزهایی است. و بدتر از آن، عدم تولید محتوای درست توسط دانایان این جامعه.
این حجم کسشر یک جا نوبره
اون احمقی که همچین درکی از نرم افزار آزاد داره و باید از از 🤔 هیچی بهش فهموند. خیلی جلو دهنم رو گرفتم.
@ahangarha
نه، من موافق نیستم که اونها «نمیفهمند چه کار دارن میکنند.» ممکنه در مقیاس بزرگتر کارهاشون اشتباه باشه (مثلاً این که در دنیای امروز جلوی گردش آزاد اطلاعات رو نمیشه گرفت و اونها به اشتباه همچنان امید دارند که میشه)، ولی در مقیاس کوچیکتر به نظر من میفهمن که چهکار میکنن یا چه کار میخوان بکنن، و در این موارد (مثلاً این که تلگرام رو فیلتر کنیم ولی واتساپ رو آزاد بگذاریم) طبق برنامه پیش میرن.
فقط من نمیفهمم 😆. همچنان شک اولم متأسفانه گزینهٔ دو است.
چرا میفرمایید نمیشه گرفت؟ اگه اینترنت رو قطع کنن چیزی از تکنولوژی، صنعت، و ارتباطات باقی میمانه داخل ایران؟
تبدیل میشه به کالای لوکس برای نور چشمیها.
یه روزی کادیلاک ماشین همه مردم بود. امروز کادیلاک ماشین آقازاده هاست.
صنعت خودرو نابود شد و الان داریم همون صدای خورد شدن استخوانها رو در مورد آیتی هم میشنویم. و متاسفانه ما حتی دومین، سومین، یا دهمین صنعتی نیستیم که انحصاریش میکنن. و با این وصف آخریش هم نیستیم.
حقیقت اینه که توی سیستم فعلی مدیریت این کشور، تا وقتی که گردش مالی بزرگی ندارید، وجود ندارید. برای اینها تکنولوژی، علم، و غیره، هیچ اهمیتی نداره. تا چه زمان؟ تا زمانی که منبع درآمدهای بینهایت آسانتر هست. ایران روی میلیونها میلیون معدن مختلف خوابیده که فقط به خارجی بگی بیا غارت کن ببر و صدقهاش رو به ما بده. گردش آزاد اطلاعات جز ضرر چه سودی به حال اینا داره؟ دانش و دانشگاه جز زحمت چه آوردهای برای اینا داره؟
@masoud شک داری گزینهٔ سه است؟
در سادهترین چیزهای زندگی روزمره هدفشون آزاره. از صرف این آزار، لذت میبرن!
پیشترها فکر میکردم که دلیلش شمارهٔ یک است، بعد کمکم از فیلترکردنهایشان به این نتیجه رسیدم که دلیل یک برایشان مهم نیست و دلیل واقعی شمارهٔ دو است. الان کمکم دارم به دلیل شمارهٔ سه شک میکنم.
خاک بر سر هر سه دلیلشان.