در حالی که منتظرم کوکوها بپزن و آثار جرم رو از سطح آشپزخونه پاک میکنم، دارم مصاحبهٔ #پادکست هوش مصنوعی رو با ریچارد داوکینز میشنوم. خیلی وقت بود که صدای #داوکینز رو نشنیده بودم. تا اینجا که گفتگوشون فقط دربارهٔ تکامل (و نه خداباوری) بوده. یه مثال جالب از یک عضو احمقانه و به شدت ناکارامد در بدن زرافه زد که به خاطر خنگی تکامل به وجود اومده. بسی نشاط رفت!
Artificial Intelligence (AI Podcast with Lex): #87 – Richard Dawkins: Evolution, Intelligence, Simulation, and Memes https://lexfridman.com/richard-dawkins/
این شماره از #پادکست لیبرهلانژ @librelounge رو الان تموم کردم و یکی از بهترین چیزهایی بود که این چند ماهه شنیده بودم.
گفتگوی @emacsen با فرانک کارلیچک @Karlitschek دربارهٔ این که چرا و چگونه #نرمافزار میتونه آیندهٔ سیاسی ما رو تغییر بده، چه جوری میشه از توسعهٔ #نرمافزار_آزاد پول درآورد، و خیلی حرفهای عمیق و جالب دیگه در همین باره.
https://librelounge.org/episodes/32-companies-money-and-society-with-frank-karlitschek.html
شمارهٔ آخر #پادکست کُرُن رو الان شنیدم و هیچ انتظار چنین چیزی رو نداشتم. دنیای تازهای رو برام باز کرد. دربارهٔ آموزش موسیقی به کودکانه، و واقعاً زیباست.
https://koron.podbean.com/e/episode-17-in-gushe-ta-un-gushe/
#Koron #podcast
یه گنج پیدا کردم دربارهٔ تاریخ چهل سال موسیقی معاصر #ایران، از ۱۳۵۸ تا ۱۳۹۶. اسمش هست #پادکست #دستنوشته_ها. اگر همنسل من هستید و #موسیقی دوست دارید، از اپیزود ۹ تا ۱۶ این پادکست رو باید گوش کنید تا ببینید منظور من از گنج چیه. به قول راوی، «انگار این یادداشتها چهل سال خاطرات تلخ و شیرین من را مرور میکند. تکتک موسیقیهای انتخاب شده برای من حال و هوای همان سالها را به همراه دارد»
اپیزود ۹، از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۲:
https://soundcloud.com/radiodastneveshteha/mf0vxweyd2e4
اپیزود ۱۳، از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲:
https://soundcloud.com/radiodastneveshteha/9xf9u1mtn3ht
شمارهٔ دو هفته پیش #پادکست #گاردین لانگرید دربارهٔ تاریخچه، تحول، و آیندهٔ حزبهای محافظهکار در جهان بود، با تأکید بیشتر روی امریکا و انگلیس. مثالهای اصلیاش هم دولت ترامپ، ترزا می، مارگارت تاچر، و کمی هم بوش و کلینتون بودند. شنیدن دربارهٔ منطق و سیر تحول این حزبها در بازهٔ هفتاد هشتاد ساله به نظرم خیلی جالب بود. و همچنین پیشبینی نویسنده دربارهٔ این که در آیندهٔ نهچندان دور این حزبها ورمیافتن.
شمارهٔ ماه پیش #پادکست #گاردین لانگرید عنوانش این بود: «چگونه خبرها از واقعیت پیشی گرفتند»
بحث خیلی خیلی جالبی میکنه دربارهٔ این که این روزها چهقدر بیشتر (نسبت به گذشته) خبرها و سیاست به زور توی حلقمون فرو برده میشه و این که گاهی واقعاً کار مسئولانهتر اینه که خبر نخونیم؛ میگه شاید بهتر باشه که به جاش به حیطههایی از #زندگی بپردازیم که تحت تأثیر خبر و سیاست نیستند و اونها رو شکوفا کنیم. تو ده دقیقهٔ آخرش از بس حرفهاش باهام رزونانس کرد که نزدیک بود گریهام بگیره 🙄
https://www.theguardian.com/news/oliver-burkeman-column/audio/2019/may/20/how-the-news-took-over-reality-podcast
برای #انگلیسی بلدها هم دوست دارم #پادکست #TheGaurdian #LongRead رو معرفی کنم. راستش لهجه و کیفیت صدابرداری و سرعت حرفزدن گویندههای این پادکست این قدر خوبه که حتی فکر کنم برای تقویت زبان انگلیسی هم به درد بخوره. تو هر شمارهاش یکی از نوشتههای بلند گاردین رو میخونن. موضوعاتش هم بیشتر #اجتماعی و #سیاسی هستن:
https://www.theguardian.com/news/series/the-long-read
دو تا شمارهٔ آخری که از این پادکست شنیدم به نظرم عالی بودن و همین شد که یادم افتاد معرفیاش کنم.
تازگی شمارهای از یک پادکست #عکاسی رو شنیدم به نام دیجایمیج (#digimage). نام این شمارهاش بود «جمهوی فراموشی» و دربارهٔ عکس معروفی بود که سال ۱۹۸۹ از میدان تیان آن من چین گرفته شده. خیلی خیلی خوشم اومد از این #پادکست. پیشنهاد میکنم بشنوید و بشنوانیدش.
https://www.digimage.ir/republic-of-silence/
آخرین شمارهٔ پادکست لوگوس رو الان شنیدیم. بحث فلسفی/معرفتشناسی جالبی بود دربارهٔ مجازات اعدام، با ارجاع اجباری به فیلم «زندگی دیوید گیل».
پادکست رو از اینجا میتونید پیدا کنید: http://logospodcast.ir
برای گوش دادن به پادکست روی اندروید، من AntennaPod رو پیشنهاد میکنم: https://f-droid.org/en/packages/de.danoeh.antennapod
#پادکست #لوگوس
دومین بخش از #پادکست لیبرهلانژ @librelounge که دربارهٔ پروتکل #ActivityPub حرف میزنه منتشر شده. این برای کسانیه که مفهومهای پایهای برنامهنویسی رو بلدن و دوست دارن درک عمیقتری از این داشته باشن که #ماستدون پشت پرده چه جوری کار میکنه و چه جوری نوشتهها و عکسهای ما رو به دست بقیهٔ کاربرها میرسونه.
https://librelounge.org/episodes/episode-17-activitypub-part-2.html
بوقم دربارهٔ بخش اول پادکست:
https://persadon.com/@masoud/101750633758330827
دارم آخرین شمارهٔ #پادکست (#انگلیسی زبان) لیبرهلانژ رو گوش میدم. پادکستیه دربارهٔ همهٔ جنبههای مختلف آزادی مصرفکنندهها، از جمله (و از همه بیشتر) آزادی نرمافزار. تو این شمارهاش دارن پروتکل #ActivityPub رو توضیح میدن. پروتکل یعنی زبونی که کامپیوترها و سایتها باهاش با هم حرف میزنن، و ActivityPub همون چیزیه که سرورهای ماستدون و پیکسلفد و پیرتیوب رو به هم وصل میکنه.
https://librelounge.org/episodes/episode-12-activitypub-part-1.html
شمارهٔ ۱۲ #پادکست #لوگوس رو که شنیدیم، یاد مقالهٔ زهره داودی (که اتفاقاً تو دانشگاه همکلاسیمون بود) افتادیم! زهره و استادش چند سال پیش یه مقالهٔ فیزیکی چاپ کردن که توش روشی پیشنهاد میداد که اگه کل دنیای ما یک شبیهسازی باشه، چه جوری میتونیم بفهمیم! مقالهٔ ویکیپدیاش و این مقالهٔ ساینتیفیکامریکن رو ببینید!
https://en.wikipedia.org/wiki/Simulation_hypothesis
https://www.scientificamerican.com/article/are-we-living-in-a-computer-simulation/
#مغزدرخمره #پادکست_لوگوس
این #پادکست_لوگوس هی داره بهتر و جذابتر میشه. تو شمارههای اول لحنش تا حدی کند و حوصلهسربر بود. ولی این هفته شمارههای ۱۲ (#مغزدرخمره) و ۱۳ (#چالش_قرص_رنگی) رو گوش دادم؛ هم موضوعش جذاب بود و هم لحنش عالی 😀
اگه به #فلسفه علاقه دارید و مخصوصاً اگه علاقه ندارید 😆 توصیه میکنم #پادکست #لوگوس رو بشنوید.
https://hamed0ghadiri.podbean.com/
روی اندروید این جوری میتونید مشترک پادکستها بشید و بشنوید: https://antennapod.org
شمارهٔ ۵ #پادکست #LibreLounge با کارن سندلر مصاحبه کرده و من برای بار شصت و هفتم شگفتزدهام که این بشر چه فوقالعاده است. اگر به نرمافزار آزاد علاقهمندید شدیداً پیشنهاد میکنم این شماره رو بشنوید.
https://librelounge.org/episodes/episode-5-karen-sandler-and-software-freedom-conservancy.html
لوگوس: فلسفه به روایت حامد قدیری
https://hamed0ghadiri.podbean.com/
شنیدن این #پادکست رو تازه شروع کردم. تو شمارهٔ آخرش (شمارهٔ ۱۰، سیطرهٔ مَجاز بر حقیقت) دربارهٔ تمثیلی از نیچه حرف زد که نشنیده بودم و منو خیلی به فکر فرو برد. تمثیل «سکهٔ نقره» که میگه «واقعیت»هایی که ما فکر میکنیم دربارهٔ جهان خارج میدونیم شاید در واقع تمثیل باشند و ما اونها رو با واقعیت اشتباه گرفتیم.
#لوگوس #فلسفه #فلسفی #پادکست
خیلی از #پادکست Science Vs که @Nima_sh معرفی کرد خوشم اومد. این شمارهای که الان شنیدم ۳۵ دقیقه بود، و به نظرم کیفیت محتوا و کیفیت صوتیاش واقعاً خوب بود.
https://gimletmedia.com/science-vs/
#پادکست جالبی به من بدهید تا همهٔ کارهای حوصلهسربر دنیا را برایتان جابهجا کنم.
[پیازها را پوست میکند تا گوشت قلقلی درست کند...]
قسمت آخر #پادکست #کرون رو نه تنها خودتون بشنوید، بلکه برای پدر و مادر و خاله و عموتون هم بفرستید :)
کرون، قسمت ۱۰، تصنیف کاروان شهید
https://koron.podbean.com/e/episode-10-karevane-shahid/ #koron
من خودم تازه با این #وبلاگ آشنا شدم، ولی چیز خوبی به نظر میرسه. هشدار: طرف مثل بعضیهامون همین جا خورهٔ نرمافزار آزاده! ولی خب مثلاً اینجا نزدیک ۵۰ تا #پادکست معرفی کرده!
پادکست – پادکستهای من، وبلاگ علی مولایی
https://molaei.org/my-podcasts/
آدم، فیزیکپیشهٔ سابق، دوستدار آزادی نرمافزار، برنامهنویس، همیشه امیدوار