سر #کار یه تابع خیلی هوشمندانه نوشته بودم (به نظر خودم) که حجم دقیق مایع پمپشده توی دستگاه رو محاسبه کنه؛ در واقع روی مقدار محاسبه شدهٔ قبلی، یه اصلاح بزنه.
همه چی خوب بود تا این که توی لاگها متوجه شدم مقدار اصلاحشدهٔ حجم مایع، همیشه دقیقاً یک میلیلیتره، دقیقاً، با هفت تا صفر بعد از ممیز! به نظرم مشکوک میاومد.
این سخنرانی دکتر منصوری (rmansouri.ir) رو امروز شنیدم و به نظرم خیلی خوب بود. دربارهٔ جایزهٔ #نوبل #فیزیک ۲۰۲۰ حرف میزنه. جالبی این سخنرانی اینه که هم خیلی تخصصیه، و هم برای همه قابل فهمه (دستکم من این طور فکر میکنم، برام جالبه که نظر شما رو هم بدونم).
از همه جالبترش برای من این بود که فرایند پیشرفت علم رو با اتفاقات تاریخی و اجتماعی اطرافش میگه، و حتی این که در اون زمان در ایران چه خبر بود.
پنروز: قضیهاش و فرهیختگیاش - رضا منصوری - همایش گرانش و کیهانشناسی ۱۳۹۹
https://www.aparat.com/v/akijt?Playlist=806713
واقعا از حرکتی که رنانی زده راضی ام
حتما وقت بذارید مطالعه کنید:
جالبه نامهٔ رنانی (نسخهٔ پیدیافش) ۴۸ صفحه است. یعنی تصادفیه؟ نکنه #خاتمی همون نامه رو کپ زده و فقط اسم بالاش رو عوض کرده؟ 😉
کدوم کاربری اینجا دربارهٔ نامهٔ محسن #رنانی به رهبر نوشته بود؟ من بعد از اون بوق رفتم دنبالش و تازه خوندن هر سه بخش (و یک پیوست) نامه رو تموم کردم. دیگه کی خونده که دربارهاش حرف بزنیم؟ به نظر من نامهٔ مهمیه، حتی (حتی!) اگر فقط در حد فصل تازهای برای کتاب #سیرنابخردی (باربارا تاکمن) باشه، که البته امیدوارم نباشه.
با حالت خجالتزدهای (که انگار من تو باغ نیستم و شاید همه میدونن و فقط من یادم رفته) بهش ایمیل زدم و پرسیدم کدوم دو هفته رو میگی؟
جواب داد «از عمد ننوشتم کدوم دو هفته، چون خودمم نمیدونم!!!»
یعنی الان روز و ساعتی که من باید پای دستگاه باشم خیلی دقیق معلومه، حتی دما و رطوبت اتاق و سرعت دستگاه و نوع داده هم معلومه، ولی تاریخش معلوم نیست 😆 #کار #آلمان #نظم
همکارم یک برنامهٔ دوهفتهای دقیق نوشته و بهمون ایمیل زده. توی برنامه معلومه که هر کدوم از روزهای این دوهفته، به تفکیک صبح و عصر، هر کسی چه آزمایشی رو باید پای دستگاه (محصولمون) انجام بده، با دقیقترین جزئیات (دما و درصد رطوبت هوا و سرعت دستگاه و نوع ورودی و...). فقط مشکل اینه که ننوشته کدوم دو هفته؟ این هفته؟ هفتهٔ بعد؟ یک ماه دیگه؟ یک سال دیگه؟
فقط مشکل بالقوهاش اینه که وابسته به زبانی هست که باهاش صحبت میشه. یعنی مثلاً باید موتور یادگیری ماشینش جداگانه به فارسی هم «یاد بگیره» تا بتونه چتهای صوتی فارسی رو هم خوب فشرده کنه. در وبلاگ گوگل نوشتن که حواسشون به این موضوع هست و سعی میکنن از همهٔ زبوهها به تعداد کافی به سیستمشون «یاد بدهند».
بدترین اتفاقی (که نباید بیفته!) اینه که وقتی به انگلیسی حرف میزنیم صدا خوب بیاد و وقتی که فارسی حرف میزنیم صدا قطع بشه!
کدک صوتی تازهٔ #گوگل رو دیدید؟ شگفتانگیزه! صدای انسان رو برای انتقال الکترونیکی فشرده میکنه، یعنی کاری میکنه که در آینده چتهای صوتی با اینترنتهای خیلی خیلی کمسرعت هم خوب شنیده بشن.
نکتهاش؟ یادگیری ماشین رو به کار میبره، و نسبت کیفیت به حجمش دهها (صدها؟) بار از بهترین کدکهای صوتی موجود برای این کار (Opus و Speex) بهتره.
خودتون نمونههایی رو که اینجا گذاشته ببینید (بشنوید) و مقایسه کنید:
https://ai.googleblog.com/2021/02/lyra-new-very-low-bitrate-codec-for.html
بزرگترین تهدید امنیتی در عصر پساحقیقت؛ چرا رساندن اطلاعات دقیق به مردم روز به روز سختتر میشود؟
http://www.bbc.com/persian/magazine-56112997
همیشه تصورم این بود که فقط رانندههای آئودی (که سمت ما خیلی زیاد هم هستند) عشق سرعتند. شده که تو یه اتوبان خلوت داشتم ۱۷۰ تا میرفتم (تو آلمان اتوبانها محدودیت سرعت ندارن) و متوجه شدم که یه آئودی (و فقط آئودی) بهم از پشت نزدیک شده و با بیصبری داره چراغ میزنه که انگار جاده رو بند آوردم!
ولی اخیراً این آئودیها یه رقیب پیدا کردن: وانت/کامیونهای شرکتهای پستی، همونایی که خریدهای اینترنتی مردم رو به دستشون میرسونن. تازگی چنان زوزهکشان از کنارم رد میشن که نفسم بند میاد!
سیستم عددی هوشمندانهای که قرنها در اروپا استفاده شد و سپس به کلی فراموش شد
http://www.bbc.com/persian/magazine-56025508
نگاهی به سرگذشتِ زبان و خط فارسی در روزگار ما
http://www.bbc.com/persian/arts-54002284
آدم، فیزیکپیشهٔ سابق، دوستدار آزادی نرمافزار، برنامهنویس، همیشه امیدوار