آیا در ماستودون وقتی یک لینک در متن نوشته وجود داره، میشه کاری کرد که پیشنمایش اون لینک زیر پست نمایش داده نشه؟ (راهی غیر از اینکه لینک به صورت مخدوش اشتراکگذاری بشه، مثلا با اضافه کردن یک فاصله وسط آدرس، یا نقطه ته خط!)
یا خوبه که حداقل شبیه اشتراکگذاری عکس، بشه پیش از ارسال، گزینهای مثل علامتگذاری رسانه به عنوان حساس رو انتخاب کرد تا پیشنمایش لینک در تایملاین تار بشه.
تلسکوپ EHT آرایهای از آنتنهای رادیویی در نقاط مختلف کره زمینه که صدها و یا هزاران کیلومتر از هم فاصله دارند. این آنتنها با روشهای تداخلسنجی با هم هماهنگ میشن و به صورت تلسکوپی رادیویی با قطر موثری به اندازه قطر زمین عمل میکنند!
اولین تصویر از یک سیاهچاله در آپریل ۲۰۱۹ توسط تیم EHT منتشر شد.
مسعود @masoud پارسال لینک آموزندهای از سایت اسطرلاب رو در مورد این تلسکوپ و تصویربرداری از سیاهچاله به اشتراک گذاشته بود، که خیلی مفید و آموزنده است.
https://persadon.com/@masoud/10197388152014475
لینک پخش زنده سخنرانی تلسکوپ افق رویداد:
https://www.youtube.com/watch?v=bSWhm4C3ZAU&ab_channel=Astrof%C3%ADsicaUC
لینک ثبتنام برای دریافت لینک اختصاصی زوم:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/4916019449334/WN_5X2KvKKhT8e1YXr1ZkNbeA?timezone_id=Asia%2FTehran
سخنرانیها ضبط میشن و (بعضا با تاخیر) روی کانال یوتیوب برگزارکننده وبینارها قرار میگیرند:
http://tiny.cc/IA-PUC
سخنران این هفته، شپرد دولمن، در مورد تلسکوپ افقِ رویداد یا EHT صحبت میکنه. سخنرانی با عنوان زیر، ساعت۰۱:۳۰ بامداد شنبه به وقت تهران شروع میشه:
"The Event Horizon Telescope: From First Images of Black Holes to Real Time Video"
Sheperd Doeleman
Founding Director of the Event Horizon Telescope Project @Center for Astrophysics Harvard & Smithsonian
من یک اشتباه کردم در مورد ساعت این مجموعه سخنرانیها. فکر میکردم به صورت منظم هر هفته سر ساعت خاصی شروع میشه، که متوجه شدم اینطور نیست. اگر مایل بودید سخنرانیهای بعد رو به صورت زنده ببینید، لطفاً در فهرست برنامهها به زمان شروع دقت کنید.
Now!
سخنرانی امشب که تازه شروع شده:
"The Island of Knowledge: The Limits of Science and the Search for Meaning"
Marcelo Gleiser
Appleton Professor of Natural Philosophy, Professor of Physics and Astronomy at Dartmouth College
سخنرانی به صورت زنده، و بعداً هم اینجا قابل دسترسیه:
https://www.youtube.com/watch?v=DX6y6PXSCyE&ab_channel=Astrof%C3%ADsicaUC
مثلا توی فیسبوک اگر من دسترسی به پستی که عمومیه رو تغییر بدم تا فقط خودم ببینم، نظردهندهها هم دیگه نوشتههای خودشون رو نمیبینن و امکان ویرایش یا حذفش رو از دست میدن، در حالیکه اون نظر پاک نشده. در واقع نظرهاشون در اختیار من صاحب پست قرار میگیره. اینجا که نظرهای زیر یک نوشته مستقلاند، و نظردهنده به دلخواه محرمانگی نوشته خودش رو تعیین میکنه که نباید مشکلی باشه. هست؟!
مثلا یه چیزی مینویسی با دسترسی برای دنبالکنندهها، بعد میبینی عمومی باشه بهتره. حذف و بازنویسی کنی، در ادامهاش نظر داده شده که هرچند مستقلاً باقی بمونن، زیر نوشته جدید نمیان. یا یه چیزی مینویسی بعد میبینی ضایع شد، به اشتباه عمومی فرستادی! :)
بگو کی برگشته؟!
جان.کیوت.اولیور 😉🎉 😀
این سخنران امشبیه یه کسی از آب در اومد که حرفاش شبیه داستانهای علمی-تخیلیه و مدام توی نشریات مطلب مینویسه و میگه که فلان جسم آسمانی که از کنار زمین رد شده، احتمالا ساخته موجودات فرازمینی بوده، و دانشمندای جریان اصلی حرفهاش رو درک نمیکنن! الان منتظرم ببینم پنلیستها چه جور به چالشش میکشن! فعلا که داره در جواب سوالها صحبتهای کلی میکنه. شایدم حق با اون باشه!🤔 🙂
ازش خبر دیده بودم ولی اسمش رو بلد نبودم. فکر کنم بهترین سخنرانی برای معرفی این برنامه نبود! :))
سخنران امشب پروفسور اَوی لوب از دانشگاه هاروارده که در مورد حیات فرازمینی و اینکه آیا ما تافتهای جدا بافتهایم، صحبت میکنه.
"Extraterrestrial Life: Are We the Sharpest Cookies in the Jar?"
سخنرانیها رو میتونید به صورت همزمان روی یوتیوب ببینید، و یا با رفتن روی لینک اون برنامه یک فرم ساده پرکنید و یک لینک اختصاصی زوم براتون فرستاده میشه. در محیط زوم امکان طرح سوالات هست که در آخر برنامه تا جایی که ممکن باشه از سخنران میپرسند. نمیدونم در یوتیوب هم امکان سوال پرسیدن هست یا نه.
سخنرانیهای قبل رو هم میتونید در کانال یوتیوبشون ببینید، که در لینک بالا فهرست این سخنرانیها هم هست. زبان ارائه سخنرانیها انگلیسیه و ترجمه همزمان به اسپانیولی هم دارند.
موسسه اخترفیزیک دانشگاه شیلی جمعهها (ساعت ۱۱:۳۰ شب به وقت ایران) یک برنامه داره به اسم
Golden Webinars in Astrophysics
که از اخترشناسها و کیهانشناسهای بزرگ و بهنام که بینشون برندگان جایزه نوبل هم هستند، دعوت میکنه که در موضوعات جالب این رشته صحبت کنند. سخنرانیها عمومی/تخصصیاند. یعنی چندان وارد جزئیات تخصصی نمیشن ولی شاید برای یک دانشآموز کمی تخصصی باشند.
برنامههای پیشرو رو میتونید اینجا ببینید
http://astro.uc.cl/en/item-3-menu-izquierdo-2/573-golden-webinars-in-astrophysics-now-on-youtube
مثلا یک تفاوت مهم اینه که فاصله و تراکم کهکشانها (در مقیاس زمان مطالعه) ایستاست (استاتیک)، ولی تراکم آدمها که میتونن حامل و دریافتکننده ویروس باشن، پویا (دینامیک). برای اینکه بتونن این توزیع پویای جمعیت رو مدلسازی کنند، از دادههای تلفنهای همراه Google Mobility استفاده کردند. :)
در واقع اومدن مدلسازیها و روشهای آماری رو که در مطالعه
خوشه شدن کهکشانها و همبستگیشون به کار میبردند، برای مدلسازی گسترش بیماری و پیشبینی رفتار همهگیری به کار گرفتند. طبیعتا با در نظر گرفتن پارامترهای مربوط به همهگیری و تفاوتهای این دو نوع داده.
سخنرانی همین الان شروع شد و از لینکهای زیر قابل پیگیریه
www.psi.ir/live
www.aparat.com/socialpsi/live
توضیح اینکه این سخنرانی، یکی از سخنرانیهای همایش گرانش و کیهانشناسی است که دیروز و امروز در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاریه.
دکتر نیایش افشردی هم در حوزه کیهانشناسی اسم شناختهشدهای هستند.
کنجاوم ببینم چی در میاد از ترکیب کیهانشناسی و پاندمی 🤔
سخنران دکتر نیایش افشردی از مؤسسه فیزیک نظری پریمیتر، واترلو، کانادا هستند.
پخش زنده: «کیهانشناسی و پاندمی» سخنرانی عمومی - نیایش افشردی - ۹ بهمن
https://www.psi.ir/nf/3304/پخش_زنده:_«کیهان_شناسی_و_پاندمی»_سخنرانی_عمومی_-_نیایش_افشردی_-_۹_بهمن